Workshop - Plán a zajištění úspěchu

Tuto tvůrčí dílnu realizujeme v pravidelných cyklech už mnoho let. V jejím průběhu vytváříme rozvojové vize a rozpravováme řídící strategie a taktiky.

 

O čem to bylo

Je to vždy setkání dvou osobností. Obrazně i reálně. Na vývoji řídícího programu spolu-pracovali Pavel Lipenský, jednatel společnosti Topkarmoto, a Hynek Choleva, specialita rozvojových programů společnosti Focus marketing. Byla to velmi náročná a soustředěná práce. Vlastně, jiná ani být nemohla. Nedovoluje to vědomí odpovědnosti. Když se vymýšlí řídící, marketingové a obchodní cíle, kterou pak budou lidé šest měsíců realizovat, je soustředění a cílevědomost namístě. Nejtěžší na té práci je ale to, že je potřeba neustále pracovat za hranicí rutinních řešení.  A navíc, ke každému zvolenému cíli je nutné vytvořit prováděcí postupy, které zajistí úspěch.

 

Myšlenková východiska

Než jsme se pustili do vlastní práce, stanovili jsme si tato myšlenková východiska:

 

1) Naše práce začíná vždy až na hranici naší aktuální mentální mapy.

2) Chceme-li najít směr budoucí změny, musíme najít svá myšlenková, citová a postojová východiska, která nám brání ve změně jednání.

3) Chceme-li dosáhnout změny, musíme pak zvolené cíle a pracovní postupy důsledně a bez náznaku zpochybnění prosazovat.

 

Jak nám to šlo

Začali jsme ráno o půl deváté a skončili jsme večer o půl deváté. První část jsme věnovali práci na rozvojové vizi. Ve druhé části jsme pak pracovali na prováděcích postupech a harmonogramech. Prožili jsme minimálně dvě únavové krize, ale na konci dne jsme odcházeli s vědomím, že máme, co jsme chtěli mít. Dokázali jsme překročit dosavadní limity a připravit výchozí předpoklady pro další firemní expanzi.

Workshop jsme realizovali uzavření v klidném a vzdušném prostředí Penzionu Lanšperk.

 

 

 

 

 

 

 

Pomáhal jsem při řešení mnoha obtížných manažerských situací. Proto jsem si docela jistý tím, že téměř na každou potíž se dá nalézt správné řešení. Většinou pomůže rozum a znalosti, někdy kreativita a někdy je potřeba lépe využít emoce. Specializuji se na řešení konfliktů vyvolaných tlakem změn, znovunalezení ztracené motivace a na řešení potíží spojených s profesním "vyhořením".

Jan Lazar

specialista HR projektů, mediátor

Reference