Ing. Vladan Kukol, profesní profil

Jako vedoucí projektů

Jako vedoucí projektů se zaměřuji zejména na propojení business s moderními technologiemi. Realizoval jsem (a stále realizuji) projekty pro zákazníky z různých odvětví, což mě baví a zároveň udržuje v kondici. Nutí mne to držet krok se současnými trendy.  

 

Jako manager

Jako manger jsem vybudoval a vedl týmy a oddělení v menších firmách ale i v nadnárodních korporacích. Situace a úkoly, kterém jsem tak musel řešit byly velmi různorodé. Jedno mají ale velké i malé firmy společné. Všude jsou klíčovým faktorem lidé. Na těch stojí nebo s nimi padá úspěch.

 

Jako lektor

Jako lektor se zaměřuji na předání teoretických znalostí společně s praktickými zkušenostmi. Jedno bez druhého nedává smysl. Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušení sekery. (Abraham Lincoln)

 

Vzdělání

Vystudoval jsem Technickou kybernetiku se zaměřením na umělou inteligenci na Elektrotechnické fakultě Českého Vysokého Učení Technického v Praze. Tento obor pokrýval široké spektrum matematicko-technických disciplín -- od elektrotechniky a elektroniky, přes matematické modelování, až po programování a praktické využití informačních technologií pro řízení a robotiku. Už při studiích jsem se začal profesně věnovat vývoji software a následně řízení týmů a projektů.  Své další vzdělání jsem zaměřil jak oborově, v informačních technologiích a projektovém managementu, tak i rovněž v oblasti softskills (development centrum a návazné kurzy). Získané znalosti a praktické zkušeností s mnoha realizací projektů pro zákazníky dále uplatňuji v rámci vzdělávání a mentoringu kolegů, týmů a zákazníků, tak i přednášením na konferencích.

Certifikáty: Prince2 Practitioner, ISTQB, Interní auditor ISO 9001

 

Pracovní zkušenosti

●    Freelancer: ICT manager, krizový a projektový manager
●    OZ ICT Česká Pošta: manažer nové ICT delivery project division
●    Vodafone: Projektový manažer, Vedoucí oddělení akceptačního testování
●    Adastra: Projektový manažer, Delivery manager, Vedoucí oddělení Quality Assurance and Testing
●    Software Development Center: Vývojář, Projektový manažer, Ředitel vývoje

 

Reference

●    Telco: Vodafone, CETIN, ČD Telematika, GTS
●    Banks and Insurance: Komerční banka, Česká spořitelna, GE Money Bank, ČSOB, Raiffeisen Bank, Česká pojišťovna
●    Utility and others: ČEZ, Vitatron Medical B.V., Bull s.r.o., TESCO Stores ČR, Häni-Prolectron AG, E.ON Ruhrgas AG, IPVZ, ERÚ, MUZO, Tipsport, Czech Credit Bureau, Adastra, SoftDeC

 

Nástroje a metodiky

●    Proficiency in methodologies and frameworks of software production life-cycle, project management and IT governance (PMI PM BOK, Prince2, Critical Chain, CobiT, TOGAF)
●    Practice in process and system analysis, experience in design of information systems consolidation and integration. Proficiency in software auditing and testing (ISTQB and ISO certifications)
●    Experience in training software development areas (especially analysis, testing, management)
●    Emphasis on development and product quality. Knowledge of quality management system standard. Practice in creating and describing processes conforming to ISO 9001 and auditing (ISO 19 011).

 

 

Není potřeba neustále znovu vymýšlet kolo, stačí správně využít známé metodiky a postupy. Úspěšné dokončení projektu ale ani dobré pracovní postupy nezaručí. Klíčoví jsou lidé. Náš rozum a naše emoce jdou totiž neoddělitelně ruku v ruce. Jako manažer jsem vybudoval a vedl týmy v menších firmách i v nadnárodních korporacích.

Ing. Vladan Kukol

specialista projektového řízení

Reference