Pokročilé techniky obchodního vyjednávání

 

 

 

V sobotu 21. ledna 2017 byla venku strašná zima. Přesto jsme se brzo ráno a v dobré náladě sešli spolu s obchodníky společnosti Engel & Völkers, abychom celý den rozvíjeli jejich prodejní dovedností. Pracovní skupinu tvořili výhradně zkušení obchodníci, a proto byla výkonnostní laťka  nasazena hodně vysoko. Školící program byl sestaven pouze z pokročilých vyjednávacích, prodejních a prezentačních technik.

Společnost Engel & Völkers je mezinárodní poradenská a makléřská společnost, která se specializuje na prodej a pronájem prémiových nemovitostí.

Z pohledu lektora bylo příjemné sledovat zaujetí, pracovitost a dobrou vůli, s jakou obchodníci k tomuto školení přistoupili. Navzdory zvolené úrovni obtížnosti, probíhalo školení velmi hladce a v uvolněné atmosféře. Je radost rozvíjet angažované profesionály.

Naše extra poděkování patří panu Michalu Knihovi, který kromě svého zapojení do rozvojových aktivit stihl během školení udělat i řadu velmi hezkých fotografií.

 

 

 

 

Pomáhal jsem při řešení mnoha obtížných manažerských situací. Proto jsem si docela jistý tím, že téměř na každou potíž se dá nalézt správné řešení. Většinou pomůže rozum a znalosti, někdy kreativita a někdy je potřeba lépe využít emoce. Specializuji se na řešení konfliktů vyvolaných tlakem změn, znovunalezení ztracené motivace a na řešení potíží spojených s profesním "vyhořením".

Jan Lazar

specialista HR projektů, mediátor

Reference