Manažerské vyjednávání a motivace

 

 

 

 

Jak už z názvu programu vyplývá, hlavní pozornost byla zaměřená na oblast řízení a motivování výkonných složek. Tento program jsme vytvořili pro potřeby společnosti Saar Gummi, která působí v oblasti automotive průmyslu. Tato společnost má dva výrobní závody a práci dává přibližně tisícovce zaměstnanců. Je evropským lídrem v oblasti výroby dynamických pryžových těsnění.

Školení bylo připravedné ve formátu: jeden manažer/jeden lektor. Školitem byl Mgr. Hynek Choleva, náš specialista na vývoj pokročilých rozvojových programu. Roli školeného přijal Ing. Marek Ďuriš, ředitel pro personalistiku, PR a služby společnosti Saar Gummi. Program byl veden kombinovanou technikou: školení, trénink, workshop.

Školení proběhlo 12. prosince roku 2016 v prostorách Hotelu Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují.

A jaké to bylo? Vynikající ve všech směrech. Práce se nám dařila, dokonce jsme v mnoha ohledech překročili naše počáteční očekávání a plány. Školící prostory měly výborné parametry. Design školící místnosti byl úsporný, takřka strohý, takže nerozptyloval naší pozornost. Na druhou stranu, vybavení, dekorace (fotografické portréty Jakuba Ludvíka) a celkové barevné ladění dávalo prostoru styl a uvolněnou atmosféru. Celou jednu stranu školící místnosti tvoří skleněná stěna se vstupem na terasu, ze které je nádherný výhled do krajiny.  Tady nám únava z nedostatku světla rozhodně nehrozila. Dobře se nám tu pracovalo. Školení se protáhlo až do pozdních večerních hodin.

 

 

 

 


 

 

 

Pomáhal jsem při řešení mnoha obtížných manažerských situací. Proto jsem si docela jistý tím, že téměř na každou potíž se dá nalézt správné řešení. Většinou pomůže rozum a znalosti, někdy kreativita a někdy je potřeba lépe využít emoce. Specializuji se na řešení konfliktů vyvolaných tlakem změn, znovunalezení ztracené motivace a na řešení potíží spojených s profesním "vyhořením".

Jan Lazar

specialista HR projektů, mediátor

Reference